14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStar mort la 21 de ani

Star mort la 21 de ani

Kyle Jean-Baptiste, primul actor afro-american – şi, totodată, cel mai tânăr artist – care a interpretat rolul principal din spectacolul "Les Miserables" de pe Broadway, a murit vineri la vârsta de 21 de ani, informează bbc.com.

Artistul a căzut de pe o scară de incendiu, vineri seară, a precizat Marc Thibodeau, purtător de cuvânt al Imperial Theatre din New York, instituţia teatrală unde a fost pus în scenă spectacolul "Les Miserables", potrivit Mediafax.

Luna trecută, Kyle Jean-Baptiste a făcut istorie pe Broadway, devenind primul actor de culoare – şi, totodată, cel mai tânăr artist – care a interpretat rolul Jean Valjean în acest musical celebru.

"Întreaga echipă din spatele spectacolului «Les Miserables» este şocată şi devastată de moartea bruscă şi tragică a lui Kyle", au declarat producătorii show-ului într-un comunicat.

"A fost un om extraordinar şi a făcut istoric, aducând o doză de magie, în debutul său pe Broadway", se afirmă în acelaşi comunicat.

În luna mai, Kyle Jean-Baptiste a anunţat prin intermediul unui mesaj pe Twitter că urma să se alăture distribuţiei musicalului "Les Miserables", regizat de Cameron Mackintosh, în rolul Courfeyrac, şi că studia rolul Jean Valjean. A urcat pentru prima dată pe scenă pentru a interpreta acel rol celebru pe 23 iulie.

"Acesta a fost visul meu încă de când eram copil", spunea actorul într-un interviu acordat revistei Playbill.

A interpretat pentru ultima dată rolul Jean Valjean în reprezentaţia de joi seară a spectacolului.

Circumstanţele morţii sale nu sunt foarte clare. Anumite publicaţii americane afirmă că tânărul actor a căzut de pe o scară de incendiu după ce o vizitase pe mama lui.

Colegii săi din breasla actorilor i-au adus un ultim omagiu prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare. Printre aceştia s-au aflat Joshua Henry, Teal Wicks, Ansel Elgort, Kristin Chenoweth, Carrie Hope Fletcher şi cântăreţul Josh Groban.

Kyle Jean-Baptiste urma să joace în curând pe Broadway alături de Jennifer Hudson într-o versiune teatrală a filmului "Culoarea purpurie/ The Color Purple".

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă