13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTânărul din Bistriţa, în apartamentul căruia s-a produs puternica deflagraţie de săptămâna...

Tânărul din Bistriţa, în apartamentul căruia s-a produs puternica deflagraţie de săptămâna trecută, a murit la Spitalul Bagdasar Arseni

Tânărul rănit în explozia care a avut loc la Bistriţa, în urmă cu o săptămână, a încetat din viaţă la Spitalul Bagdasar Arseni, a confirmat purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Mircea Carantino.

Pacientul a fost transportat la Bucureşti în stare foarte gravă, fiind intubat şi ventilat mecanic. De asemenea, victima prezenata arsuri pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului, dar şi pe căile aeriene. Medicii au fost, de la început, rezervaţi în privinţa şanselor la viaţă ale bărbatului.

Miercuri a avut loc o explozie la un bloc de locuințe din Bistrița. Nouă persoane au fost transportate la spital, dintre care una este în stare gravă, cu arsuri pe 70% din corp, transmite cotidianul local online bistriteanul.ro. 40 de apartamente au fost afectate.

Explozia s-a produs la un bloc situat la intersecția străzilor Arțarilor și Trandafirilor, în zona Decebal. Din primele informații reiese că o butelie a explodat la etajul trei al unui bloc. Nouă persoane au fost rănite în urma exploziei, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. Tânărul din apartamentul în care a avut loc deflagraţia este în stare gravă, cu arsuri de peste 70% din suprafața corpului. Vecinii spun că este vorba despre despre un tânăr care are probleme cu drogurile şi ar fi fost internat inclusiv la Secția de Psihiatrie. Tânărul a fost intubat şi medicii bistrițeni încearcă să îl transfere la Clinica de Arși din București.

Pompierii au evacuat locatarii blocului în cauză, iar alimentarea cu gaz a fost oprită.

Locuințele blocului de peste drumul celui în care s-a produs deflagrația au rămas fără geamuri. Bucăți din blocul în care s-a produs explozia au fost împrăștiate în locul de joacă pentru copii din apropiere, întinzându-se pe zeci de metri. Cel mai probabil a fost afectată structura de rezistență a clădirii, plăcile de beton deplasându-se pur și simplu la etajul al III-lea. Un martor povestește cum a văzut  de la patru blocuri distanță o flacără care ardea cu putere, imediat după ce s-a auzit bubuitura.

Potrivit ISU Bistrița, au fost afectate toate cele 40 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia și alte 20-25 din blocul de vis-a-vis.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă