11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTango pentru toți cu sprijinul Uniunii Europene

Tango pentru toți cu sprijinul Uniunii Europene

Europenii vor avea acces la cursuri de tango, demonstrații în aer liber, sesiuni informative și evenimente culturale în cadrul Săptămânii Europene a Sportului (10 – 17 septembrie 2016).

Bucureşti, 13 iulie 2016 – Lansarea în România a proiectului "Tango for all”, finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+, Acțiunea Parteneriate Colaborative, alături de prezentarea scopurilor şi obiectivelor proiectului, a avut loc astăzi, la sediul Centrului Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Proiectul "Tango for all”, iniţiat de 6 ONG-uri din 5 țări europene, are ca obiectiv sprijinirea conştientizării valorii adăugate aduse patrimoniului cultural european de către dansul propriu-zis (prin creșterea participării europenilor de toate vârstele în activități de cunoaştere a dansului/tango-ului), precum şi de comunităţile de tango argentinian.

“Tango for all” reprezintă o premieră în Europa, arătând prin obiectivele sale unitatea de acţiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, îşi vor deschide împreună porțile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus în patrimoniul mondial imaterial UNESCO pentru beneficiile sale: postură bună și atitudine, spirit de inițiativă și antreprenoriat, creativitate și inovație, agilitate și dinamism.

"Suntem onoraţi că Asociaţia pentru Cultură şi Tango a fost selectată să participe, alături de alte 5 ONG-uri europene, la acest frumos proiect al Comisiei Europene, care este practic o recunoaştere a meritelor artistice şi competitive ale unui produs cultural de excepţie cum este tango-ul, o confirmare a modelului social pe care îl oferă. Pasiunea pentru tango alături de ambiţia sportivă, spiritul de fair play şi un schimb eficient al bunelor practici între ţările europene participante la proiect reprezintă principalul pariu al acestui proiect aspiraţional,  premieră în Europa, prin care România va fi sincronizată, în septembrie, la Săptămâna Europeană a Sportului", a declarat Anca-Maria Ionescu, Președinte Asociația pentru Cultură și Tango.

Pe parcursul unei săptămâni cetăţenii europeni vor putea beneficia de cursuri gratuite de tango, activități în aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum şi sesiuni informative.

Astfel, în intervalul 10-17 septembrie 2016, în cadrul “Săptămânii Europene a Tango-ului”, vor avea loc la București (9–14 Septembrie 2016) și Bușteni (15-18 Septembrie 2016) mai multe activităţi: Ceremonia de deschidere; un seminar internațional destinat profesorilor de tango/dans din Europa; o zi a Porților Deschise în care școlile de tango din România, partenere în proiect, vor oferi cursuri gratuite de tango; evenimente în aer liber cu demonstraţii de tango; un seminar la care vor participa profesori de tango din cele 5 țări partenere (care vor pune bazele unei federații internaționale de tango argentinian); ceremonie de închidere.

Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanți la evenimentele locale din fiecare țară participantă la proiect și aproximativ 3.000 de participanți la evenimentul din luna septembrie “Săptâmana Europeană a Tango-ului” din România.

Informaţii suplimentare:

Proiectul "Tango pentru toți" a fost creat din pasiunea pentru tango a 12 profesori de dans din 5 țări europene, care doresc să facă din acesta un dans recunoscut şi practicat internaţional pentru beneficiile sale. Partenerii implicaţi sunt:

  • Asociația pentru Cultură și Tango (România, București)
  • Asociația Academia de Tango Argentinian (România, București)
  • National Tango Academy of the Republic of Austria (Austria)
  • A.S.D. Claudio &Barbara Tango (Italia)
  • Association Mouvements Dances (Franța)
  • Argentine Tango Dance Theatre Association (Ungaria)

Proiectul "Tango pentru toți" va crește calitatea educației în domeniul sportului / Tango-ului argentinian și îi va aduce mai multă varietate.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă