10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTehnică de supraveghere, aparatură foto și video, mașini și o ambarcațiune. Noile...

Tehnică de supraveghere, aparatură foto și video, mașini și o ambarcațiune. Noile dotări ale polițiștilor DIF, din bani norvegieni

Vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatură foto şi video, laptopuri, scannere, module GPS şi o ambarcaţiune. Acestea sunt dotările care vor fi achiziționate pentru polițiștii de la Direcția de Investigare a Fraudelor, în următoarele 18 luni, cu bani proveniți din fonduri nerambursabile.

”La data de 9 octombrie 2014, în București, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Combaterea criminalităţii economice transfrontaliere la viitoarea frontieră Schengen. 
Proiectul a fost depus şi a obţinut finanţare în cadrul Programului RO 21 – „Cooperarea în spaţiul Schengen şi combaterea criminalităţii organizate şi a infracţiunilor transfrontaliere, inclusiv a traficului şi a grupurilor infracţionale itinerante”, finanţat din Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.

Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea totală eligibilă maximă a contractului de finanţare este de 800.000 de euro, 680.000 de euro finanţare şi 120.000 de euro cofinanţare.  Obiectivul peste îmbunătățirea capacităţii operaţionale a autorităţilor de aplicare a legii de a preveni şi de a combate infracţiunile economice la viitoarea frontieră Schengen” informează IGPR, într-un comunicat de presă.

Contractul cu privire la acordarea finanţării nerambursabile pentru proiect a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în calitate de Promotor de Program, și Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Operator de Program”, informează Inspectoratul General al Poliției Române, într-un comunicat de presă. 
Parteneri în cadrul proiectului sunt Europol, Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală a Vămilor.

Beneficiarii sunt Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi serviciile de investigare a fraudelor de la inspectoratele de poliţie judeţene din Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați şi Tulcea”, informează IGPR.
 

Pentru dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor, vor fi achiziţionate vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatură foto şi video, laptopuri, scannere, module GPS şi o ambarcaţiune.

De asemenea, o delegaţie de poliţişti români specializaţi în investigarea fraudelor se va deplasa în Republica Moldova, pentru o vizită de studiu. Vor fi dezbătute procedurile de lucru cele mai eficiente pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice.

”Totodată, în cadrul proiectului, vor fi organizate şase seminarii de schimb de bune practici și pregătire la care vor participa, alături de poliţiştii români, poliţişti de la Europol şi din Republica Moldova, precum și polițiști de frontieră și specialiști de la Direcția Generală a Vămilor”, mai transmite poliția. 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă