15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTot mai multe mașini înmatriculate în România Ce mașini fac excepție

Tot mai multe mașini înmatriculate în România Ce mașini fac excepție

În primul trimestru al anului 2015 au fost înmatriculate 70.574 vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, în creştere cu 14,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 12,5% sub nivelul din decembrie, şi 21.452 de vehicule pentru transportul mărfurilor, cu 9,6% mai multe decât în primul trimestru al anul trecut, informează Mediafax.

Citește și: Foto. Cu ce mașini se vor deplasa pompierii în misiune

Segmentul de autoturisme a consemnat o creştere cu 14,7% la sfârşitul lunii martie, la 69.156 de înmatriculări, în timp ce monopedele şi motocicletele au avut o scădere de 8,7%, la 949 de înmatriculări, iar autobuzele şi microbuzele şi-au redus numărul de înmatriculări cu 6%, la 469, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Totodată, înmatriculările noi de autocamioane pentru transportul de mărfuri au înregistrat un avans de 6,2%, la 12.156 de înregistrări.

În primele trei luni au mai fost înmatriculate 5.977 de remorci şi semiremorci, în urcare cu 15,8%, şi 3.321 de autotractoare, cu 12,1% mai multe.

Faţă de ultimul trimestru al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,5%, iar cele pentru transportul mărfurilor au crescut cu 0,6%.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă