7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTracy Morgan dă în judecată compania Wal Mart

Tracy Morgan dă în judecată compania Wal Mart

Actorul american Tracy Morgan a dat în judecată compania Wal-Mart – la care lucra şoferul care a provocat accidentul de automobil în care a fost implicat, în luna iunie, şi în urma căruia a suferit răni grave -, acuzând-o de neglijenţă, informează abcnews.go.com.

Tracy Morgan se afla, la începutul lunii iunie, alături de mai multe persoane într-un autocar de lux, care a fost implicat într-un accident în lanţ. Şase automobile au fost implicate în acea coliziune. Actorul de comedie James McNair – care folosea numele de scenă Jimmy Mack – şi-a pierdut viaţa, atunci când autocarul de lux a fost tamponat şi s-a răsturnat pe autostrada Turnpike din New Jersey, pe 7 iunie, a precizat poliţia americană.

Tracy Morgan a suferit răni grave la un picior, având nevoie de intervenţie chirurgicală, şi a avut mai multe coaste fracturate, ca urmare a acestui accident.

În plângerea intentată joi la tribunalul din New Jersey se arată că Wal-Mart a acţionat neglijent. În plângere se susţine că grupul de retail american ar fi trebuit să ştie că şoferul, Kevin Roper, nu dormise deloc în cele 24 de ore care au precedat accidentul, iar drumul de peste 1.000 de kilometri de la locuinţa sa din Georgia până în Delaware a fost "inexplicabil". De asemenea, se precizează că şoferul ar fi adormit la volan.

 

"Ca urmare a comportamentului grosolan, riscant, intenţionat şi nejustificat al (companiei, n.r.) Wal-Mart, ar trebui să fie pedepsită în mod corespunzător cu impunerea de plată a unor daune", se arată în plângerea depusă în instanţă.

În urma acelui accident, alte patru persoane au fost spitalizate.

În afară de Tracy Morgan, actorul Ardie Fuqua şi Jeffrey şi Krista Millea, care au fost răniţi în accident, sunt reclamanţi în acest proces.

Un raport al autorităţilor arată că şoferul camionului a depăşit limita de viteză permisă în acea zonă. În plus, regulile federale spun că şoferii de camion au voie să conducă până la 14 ore pe zi, cu o pauză de 11 ore înainte.

Tracy Morgan, cunoscut pentru rolurile interpretate în show-ul de comedie "Saturday Night Live" şi în serialul "30 Rock", susţinuse un spectacol de stand-up comedy într-un cazinou din Delaware, pe 6 iunie.

Actorul s-a alăturat în 1996 echipei de la "Saturday Night Live", pentru care a lucrat timp de şapte sezoane, înainte de a-şi lansa propria emisiune de comedie, "The Tracy Morgan Show", în 2003.

Acel program a rezistat în grila televiziunilor americane un singur sezon. În 2006, Tracy Morgan s-a alăturat distribuţiei serialului "30 Rock".

Actorul a devenit celebru graţie rolului Tracy Jorgan din serialul "30 Rock", produs de NBC, în care a jucat alături de Tina Fey şi Alec Baldwin, interpretând o versiune caricaturală a lui însuşi, într-o serie de episoade despre un show TV fictiv, inspirat în mare parte din emisiunea "Saturday Night Live".

Pentru acest rol, Tracy Morgan a fost nominalizat în 2009 la premiul Primetime Emmy la categoria "cel mai bun actor în rol secundar dintr-un serial de comedie".

Starul american s-a remarcat şi în câteva lungmetraje pentru marele ecran, precum "Înmormântare cu peripeţii", "Poliţai în misiune" şi "Agenţii de rezervă" şi a asigurat vocile unor personaje îndrăgite de public în câteva animaţii de succes, precum "G-Force: Salvatorii planetei", "Rio", "Stă să plouă cu chiftele" şi "Rio 2".

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă