22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialTraficanți de droguri acuzați și de furt de curent pentru o cultură...

Traficanți de droguri acuzați și de furt de curent pentru o cultură de canabis

DIICOT Brașov a reținut cinci tineri care cultivau şi vindeau canabis, anchetatorii descoperind că ei furau și energie electrică, prin două cabluri ce alimentau instalaţia de întreţinere a plantaţiei.

Gruparea infracţională a fost neutralizată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Brasov și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Cei cinci, acuzaţi de trafic illicit de droguri de risc, vindeau cabanis în Braşov şi Codlea, cu 40-60 de lei gramul, cumpărătorii fiind, potrivit anchetatorilor, persoane tinere, o parte a lor posibil minore.

Unul dintre suspecţi a fost prins marţi, în Coldea, în timp ce vindea canabis.

Tot marţi au fost făcute patru percheziții domiciliare, în urma cărora suspecţii au fost duşi la audieri şi, ulterior, reţinuţi.

Potrivit DIICOT, trei dintre tineri s-au specializat în cultivarea plantei de canabis, obţinând cantităţi de droguri de calitate din ce în ce mai bună şi folosind instalaţii artizanale pentru funcţionarea cărora săvârşeau şi infracţiunea de furt de energie electrică. Ei vindeau droguri atât personal, cât și prin ceilalţi doi reţinuţi în acest caz, care erau intermediari şi aveau rolul de a duce drogurile "în stradă".

La locuinţele a trei dintre inculpaţi au fost descoperite culturi de canabis. Astfel, în locuința unuia dintre ei, situată în comuna Vulcan, au fost descoperite și ridicate cinci borcane de capacitate medie, care conţin muguri (inflorescenţe) de plante cu aspect şi miros specifice canabisului. "În beciul imobilului s-a descoperit o zonă special amenajată pentru cultivarea şi întreţinerea plantelor de cannabis, fiind prevăzută cu ventilatoare, radiatoare şi iluminare artificială. Pe pardoseala beciului au fost descoperite 64 de ghivece, fiecare conţinând câte 1-5 plante, în total fiind ridicate 83 de plante cu rădăcini", mai precizează anchetatorii.

Întreaga instalaţie utilizată la plantaţia de canabis era conectată clandestin la panoul de furnizare a curentului electric prin intermediul a două cabluri, susţine DIICOT.

În casa unui alt inculpat, din Codlea, au fost găsite aproximativ 118 de grame de fragmente vegetale cu aspect şi miros specific canabisului, 85 de plante în diferite stadii de dezvoltare cu aspect şi miros specific canabisului, două ţigarete tip joint, confecţionate artizanal cu conţinut vegetal, deţinute în vederea comercializării, precum şi un cântar electronic de culoare argintie.

"Cantitatea de fragmente vegetale cu aspect şi miros specifice cannabisului era ambalată în pungi de plastic transparent autosigilante, porţionată pe 1, 2, 20 şi respectiv 30 grame. De asemenea, instalaţia artizanală utilizată pentru cultura de cannabis (…) era conectată în mod ilegal la branşamentul electric", mai spun anchetatorii.

Cei cinci inculpați au fost prezentați Tribunalului Brașov, miercuri, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Carambol pe DN 1, la Bărcănești! Traficul spre București este blocat

Traficul pe drumul naţional DN 1, la Bărcăneşti, pe sensul către Capitală, este blocat și deviat, în urma unui accident în care au fost...

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...
Ultima oră
Pe aceeași temă