15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTrei pescari salvați dintre valurile Dunării de polițiștii de frontieră de la...

Trei pescari salvați dintre valurile Dunării de polițiștii de frontieră de la Baziaș

Poliţiştii de frontieră din de la  Moldova Nouă au salvat trei persoane, care se aflau la pescuit pe Dunăre şi care erau în imposibilitatea de a se întoarce în siguranţă la mal, informează IGPF.

În data de 01.09.2014, orele 12:36, în urma unei sesizări verbale de la un localnic, poliţiştii de frontieră aflaţi pe un ponton M.A.I. din localitatea Baziaş au fost solicitaţi pentru a interveni în ajutorul a trei persoane care se aflau la pescuit pe o barjă scufundată parţial pe fluviul Dunărea. Localnicul a menţionat faptul că cele trei persoane se află în imposibilitatea de a reveni la mal în siguranţă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Totodată, s-a primit o solicitare în acest sens şi din partea Poliţiei Transporturi Navale Moldova Veche.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă cu o ambarcaţiune din dotare, lucrătorii noştri intervenind oportun pentru salvarea celor trei persoane care se aflau în dreptul km fluvial 1073 (pe o barjă scufundată parţial).

Cei trei bărbaţi plecaseră la pescuit cu bărcile proprii din tablă, dar vremea a devenit nevaforabilă (vânt puternic şi valuri mari), fapt pentru care s-au văzut în imposibilitatea de a se întoarce la mal, motiv pentru care au cerut ajutor apelând 112.

Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 ani, domiciliate pe raza judeţului Caraş-Severin, respectiv Timiş, au fost aduse la mal în siguranţă de către poliţiştii de frontieră.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă