16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTurist blocat cu un caiac în nămol, în județul Tulcea, salvat cu...

Turist blocat cu un caiac în nămol, în județul Tulcea, salvat cu un elicopter

Un turist care rămăsese blocat în nămol cu un caiac a fost salvat, sâmbătă, în urma unei acțiuni comune a Gărzii de Coastă și a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, pentru scoaterea bărbatului din zona respectivă fiind nevoie de intervenția unui elicopter.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, sâmbătă, în jurul orei 9.30, la centrul de coordonare SCOMAR a fost primită o solicitare din partea ISU Tulcea pentru declanșarea unei acțiuni de căutare și salvare a unui turist aflat într-un caiac, care a ramas blocat în nămol, în zona Zatoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Persoana respectivă nu a putut fi recuperată din locația unde se află decât cu ajutorul unui elicopter din cadrul IGAv-MAI, nefiind posibil accesul în zonă cu alt mijloc de salvare.

La ora 13.55, elicopterul l-a ridicat pe turist cu ajutorul unui troliu, acesta fiind transportat în siguranță la Tulcea, unde a fost preluat de un echipaj al ISU Tulcea.

Personalul Gărzii de Coastă a participat la activitate cu mijloace de intervenție terestre și navale și cu un ofițer coordonator aflat la bordul elicopterului, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă