14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTuriști blocați în Bucegi

Turiști blocați în Bucegi

Trei turiști rămași blocați, sâmbătă seară, într-o zonă extrem de dificilă din Masivul Bucegi, ei petrecându-și noaptea pe munte, au fost recuperați, duminică, de salvamontiști, în urma unei acțiuni care a durat aproape șapte ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Doi turiști din municipiul Pitești și unul din localitatea Băilești au rămas blocați, sâmbătă seară, în zona ”Valea seacă a crucii”, din Masivul Bucegi, un traseu abrupt care nu este deschis turiștilor.

Astfel, tinerii, toți în vârstă de 23 de ani, au sunat la Salvamont, pentru a cere ajutor, spunând că au încercat să iasă din zona de abrupt cu ajutorul corzilor, însă s-au încurcat și au nevoie de sprijin.

Din cauza orei foarte înaintate și a condițiilor dificile, salvamontiștii nu au putut interveni pe timp de noapte și au pornit în căutarea celor trei turiști duminică dimineață, la ora 5.00, a declarat șeful Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc.

La finalul acțiunii care a durat aproape șapte ore, cei trei tineri au fost scoși din zona de abrupt, ei fiind în afara oricărui pericol.

Salvatorii montani îi sfătuiesc pe turiști să nu se abată de la trasele montane marcate, să nu urce pe munte dacă nu sunt echipați corespunzător și să-și aleagă traseele în funcție de condiția fizică pe care o au, dar și de experiență.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă