13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUcraina interzice difuzarea filmelor ruseşti produse după 1 ianuarie 2014

Ucraina interzice difuzarea filmelor ruseşti produse după 1 ianuarie 2014

Parlamentul ucrainean a adoptat o lege prin care este interzisă difuzarea pe teritoriul Ucrainei a tuturor filmelor produse de studiouri ruseşti sau de persoane fizice din Rusia după data de 1 ianuarie 2014, informează hollywoodreporter.com.

Noul act normativ a extins şi criteriile privind interzicerea filmelor produse înainte de 1 ianuarie 2014.

Potrivit amendamentelor aduse unei legi mai vechi de către Rada Superioară, parlamentul ucrainean, este interzisă difuzarea pe teritoriul Ucrainei a filmelor produse după data de 1 ianuarie 2014 de companii sau persoane fizice din Rusia. De asemenea, modificările aduse legii impun ca toate filmele care "promovează activitatea agenţiilor de ordine publică şi a armatei" sunt interzise, indiferent de anul în care au fost realizate.

Câteva zeci de filme ruseşti, cele mai multe concentrându-se asupra armatei ruse şi a serviciilor secrete, au fost interzise în Ucraina, inclusiv pelicule cu Mikhail Porechenkov şi Ivan Okhlobystin, potrivit Mediafax.

Porechenkov a fost filmat în timp ce trăgea cu o mitralieră în forţele ucrainene în Donbas, o regiune controlată toamna trecută de separatiştii pro-ruşi. Okhlobystin a vizitat, de asemenea, regiunea şi şi-a exprimat susţinerea pentru separatişti.

Decizia Radei de la Kiev vine la o săptămână după ce a aprobat o declaraţie în care cataloga Rusia drept "stat agresor".

Interzicerea filmelor va fi intra în vigoare, potrivit noii legi, în luna aprilie a acestui an.

"În epoca internetului, acţiuni de acest gen nu au absolut niciun sens", a declarat Vyacheslav Telnov, şef al departamentului pentru cinematografie al ministerului Culturii de la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă