17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn câine numit Dash a speriat funcționarii bancari din SUA

Un câine numit Dash a speriat funcționarii bancari din SUA

Purtător al unui nume asemănător cu Daesh, acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), câinele Dash a declanşat fără voia lui sistemul de alertă la o bancă din California, informează AFP, citată de Agerpres.

Totul a început când stăpânul animalului, Bruce Francis, bolnav de scleroză în plăci, a vrut să facă o plată online pentru a retribui persoana care îi plimbă câinele, o corcitură de pitbull, iar în factură a scris simplu ‘Dash’. 

Responsabilii de la Chase Bank au confundat numele cu ‘Daech’ şi au anulat plata, notează mass-media locale. 

Banca a semnalat operaţiunea Ministerului Trezoreriei şi i-au trimis un mesaj lui Bruce Francis, cerându-i să explice ce înseamnă ‘Dash’. 

“Mi-am spus ‘super’, l-au arestat pe teroristul cel mai idiot din lume”, a povestit Francis postului local de televiziune KTVU..

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă