10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialUn copil din Mexic a fost salvat de la moarte de un...

Un copil din Mexic a fost salvat de la moarte de un LABRADOR

Blocat într-o râpă timp de 44 de ore, un băiat de 14 ani din Mexic, Juan Heriberto Trevino, a fost găsit nevătămat de echipele de intervenţie datorită lui Max, un labrador care a stat tot timpul cu el, relatează 7sur7.be citat de Agerpres.

Băiatul, aflat în tabără, făcea o excursie în Munții Sierra Madre orientali, unul din principalele lanţuri muntoase din Mexic. S-a rătăcit şi a căzut într-o râpă.

Starea lui s-ar fi putut agrava fără labradorul Max, care a coborât în râpă după el. “A stat cu mine tot timpul. Cu el mă simţeam în siguranţă. L-am luat şi mi l-am pus pe picioare şi aşa nu mi-a fost frig”, a spus Juan Heriberto Trevino la televiziunea mexicană. 

În plus, Max a găsit şi o mică sursă de apă, aşa încât cei doi, copil şi câine, au putut bea o cantitate minimă, dar salvatoare. Martin Castillo, director adjunct al poliţiei locale, a fost foarte mirat. “În acele locuri este foarte uşor să te rătăceşti, iar nopţile sunt foarte reci. Copilul a avut mare şansă să găsească un câine”, a spus el. 

După această întâmplare, copilul a vrut să adopte labradorul, însă Max are deja stăpâni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă