14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUn irlandez a fost îngropat de viu și transmite live din mormânt....

Un irlandez a fost îngropat de viu și transmite live din mormânt. Individul susține că vrea să-i ajute pe oamenii disperați

Un bărbat din Irlanda de Nord, în vârstă de 61 de ani, a acceptat să fie îngropat de viu în cimitirul unei biserici din Belfast, informează presa din Regatul Unit.

John Edwards a recurs la acest procedeu pentru a transmite în direct din mormânt, considerând că îi va ajuta, astfel, pe oamenii disperați. El va sta îngropat trei zile și trei nopți și va ține legătura cu oamenii care îi vor cere ajutorul prin intermediul telefonului și al rețelelor de socializare.

Edwards a suferit în trecut de alcoolism și a fost dependent de droguri. El a recunoscut ulterior că și-a pierdut ''23 dintre cei 30 de prieteni din cauza SIDA, hepatitei C, suicidului și a dependenței de droguri'' dar a trăit, în schimb, ''o întâlnire incredibilă cu Dumnezeu în urmă cu 27 de ani'.

În ultima perioadă, John Edwards oferă servicii de consiliere pentru persoane aflate în situații critice, iar ultima inițiativă a lui este să fie îngropat de viu. ''Planul meu este să vorbesc cu ei din mormânt înainte ca ei să ajungă acolo și să le transmit speranță'', a declarat Edwards.

El a recunoscut că, deși nu suferă de claustrofobie, experianța de a trăi în mormânt nu este plăcută: ''Când este închis capacul și te afli dedesubt și auzi pământul aruncat peste sicriu, este înspăimântător".

Cutia de lemn în care a fost așezat Edwards este mai spațioasă decât un sicriu obișnuit și este echipată cu toaletă, are un sistem de aerisire, de alimentare cu apă și cu alimente.

Edwards a mai avut o experiență similară acum trei ani, când a fost înmormântat timp de trei zile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă