15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUn nou RECORD. Iulie, cea mai CĂLDUROASĂ lună din ultimii 200 de...

Un nou RECORD. Iulie, cea mai CĂLDUROASĂ lună din ultimii 200 de ani

Iulie a fost cea mai călduroasă lună din ultimii 200 de ani, cu temperaturi record, arată Mashable.com.

Astfel, datele preliminare publicate de NASA arată că temperaturile înregistrate în această lună le-au depășit cu 0,02 grade Celsius pe cele înregistrate în iulie 2011. Mai mult, NASA precizează că în fiecare lună din acest an s-au înregistrat temperaturi mai mari decât în ultimii 200 de ani.

Totodată, și datele care vor fi date publicității de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) în perioada următoare vor arăta că iulie este cea mai călduroasă lună sau temperaturile se vor încadra măcar în topul celor mai călduroase luni dintr-un an, mai arată Mashable.com.

Aceste informații au fost confirmate și de Agenția Meteorologică din Japonia (JMA), care a arătat că, până în acest moment, în cinci din cele șapte luni ale anului 2015 s-au înregistrat temperaturi record, inclusiv în luna iulie.

Datele prezentate de cele trei centre meteorologice au relevat că anul 2015 ar putea deveni cel mai cald an din istoria recentă.

Valul de căldură şi-a făcut simţită prezenţa şi în România. Pe parcursul lunii iulie, meteorologii au emis mai multe atenţionări de caniculă, inclusiv codul roşu. Astfel, temperaturile au ajuns chiar şi la 39 de grade Celsius la umbră, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) a depăşit pragul critic de 80 de unităţi în toată ţara.

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă