26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVâlcea. Elev de 14 ani, mort după ce a căzut în fosa...

Vâlcea. Elev de 14 ani, mort după ce a căzut în fosa septică din curtea școlii

Un elev de 14 ani de la o școala din localitatea vâlceană Alunu din județul Vâlcea a murit, vineri, după ce a alunecat în fosa septică. Tragedia s-a întâmplat vineri dimineață. 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au declarat pentru Mediafax că elevul a ieşit în curtea şcolii şi a ridicat capacul din metal al fosei septice, care era goală, moment în care a alunecat în interiorul acesteia.

Băiatul în vârstă de 14 ani era în ultimul an de gimnaziu, la şcoala din satul Colţeşti, comuna vâlceană Alunu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a fost informat cu privire la acest caz, urmând ca, dincolo de concluziile procurorilor şi ale poliţiştilor, la nivelul ISJ să se dispună măsurile care vor fi considerate necesare în urma incidentului.

Şeful Inspectatului Şcolar Judeţean Vâlcea, Ion Gherghinaru, a declarat că, din informaţiile pe care le-a primit, incidentul în care elevul de clasa a VIII-a, de la şcoala din Alunu, şi-a pierdut viaţa, s-a petrecut în prima pauză, respectiv între orele 8.50 şi 9.00.

Potrivit lui Gherghinaru, copiii se aflau în curte, sub supravegherea cadrelor didactice ale şcolii, iar elevul care şi-a pierdut viaţa, însoţit de cinci sau şase colegi, s-a îndepărtat de ceilalţi copii, a mers în spatele şcolii, acolo unde este amplasată fosa septică, şi a ridicat capacul metalic al acesteia vrând să le arate colegilor că are forţă.

În momentul în care a ridicat capacul, băiatul a alunecat în fosă, iar capacul metalic a căzut peste el.

Ion Gherginaru a precizat că, dincolo de ancheta Poliţiei şi a procurorilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea face investigaţii pentru a stabili dacă există o vinovăţie a cadrelor didactice în acest caz.

Medicii legişti vor stabili, în urma necorpsiei, cauza morţii băiatului.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...
Ultima oră
Pe aceeași temă