23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVaticanul: Halloween-ul este o sărbătoare diabolică

Vaticanul: Halloween-ul este o sărbătoare diabolică

Vaticanul doreşte ca Halloween-ul să nu mai fie sărbătorit şi cere înlocuirea acestuia cu un "Holyween", o noapte în care copiii să spună rugăciuni şi să se îmbrace precum sfinţii, relatează Mediafax.

Asociaţia Internaţională a Exorciştilor primeşte sute de telefoane în această perioadă, chiar şi câte patruzeci pe zi, de la părinţi îngrijoraţi.

"Mulţi spun că Halloween este numai un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această sărbătoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos", a declarat Părintele Aldo Buonaluto de la Asociaţia Internaţională a Exorciştilor. "Sunt întotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanări ale cimitirelor şi furturi de oase sfinte pe 31 octombrie. Participarea la Halloween este ca o iniţiere în activităţile oculte", a mai adăugat acesta.

Biserica Catolică a lansat deja iniţiativa "Holyween"-ului în Italia, pentru a contracara sărbătoarea "periculoasă" a Halloween-ului.

"În timp ce numeroase persoane se deghizează în zombie şi alte personaje monstruoase, noi punem la uşă sau la ferestre o lumânare sau o imagine care îi evocă pe sfinţi. Vor fi celebraţi sfinţii şi victoria Binelui asupra Răului", a mai afirmat Părintele Aldo Buonaluto.

Conferinţa celor 300 de exorcişti din toată lumea a avut loc în weekend, după ce a fost recunoscută oficial de Vatican în luna iunie a acestui an.

La conferinţă, Papa Francisc le-a transmis participanţilor că trebuie să îi trateze pe cei posedaţi cu "blândeţe".

În mesajul său către cei prezenţi la conferinţă, Papa Francisc a susţinut că cei care practică exorcizarea trebuie să lucreze "cu dragoste şi bunătate din partea bisericii faţă de cei care suferă din cauza celui rău".

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă