10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVești proaste pentru pasionați: Producţia globală de vin scade din cauza condiţiilor...

Vești proaste pentru pasionați: Producţia globală de vin scade din cauza condiţiilor meteo

 

Producţia globală de vin este aşteptată să scadă cu 5% în 2016, din cauza condiţiilor meteo extreme, înregistrându-se astfel unul dintre cele mai slabe rezultate din ultima sută de ani, anunţă Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), potrivit CNN.

Schimbările climatice reprezintă principala cauză a declinului producţiei, susţin reprezentanţii OIV.
„Odată cu încălzirea globală, suntem martorii unei creşteri a frecvenţei evenimentelor neobişnuite, care durează mai mult şi se desfăşoară la o scară mult mai mare”, susţine Jean-Marie Aurand, directorul OIV, citat de Reuters.
Mari scăderi ale producţiei sunt aşteptate, în 2016, în ţări precum Chile şi Argentina, recunoscute pentru plantaţiile de struguri pentru vinul roşu precum Cabernet Sauvignon şi Malbec. Ţările au avut de suferit în urma ploilor cauzate de El Niño. Producătorii renumiţi la nivel mondial precum Africa de Sud şi Franţa au fost, de asemenea, influenţaţi de condiţiile meteo neprielnice, dar creşterile din ţări precum Australia, Statele Unite şi Spania sunt aşteptate să compenseze o parte dintre pierderi.
Nu este clar dacă şi consumatorii de vin vor fi afectaţi din cauza producţiei scăzute. Reprezentanţii OIV susţin că este prea devreme pentru pronosticuri legate de consumul de vin din 2016, dar este aşteptat să crească faţă de nivelul din 2015.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă