4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Gafă la CNN. Vladimir Putin, prezentat drept terorist SI. Postul de...

VIDEO. Gafă la CNN. Vladimir Putin, prezentat drept terorist SI. Postul de televiziune își cere scuze

UPDATE 15.37: CNN şi-a cerut scuze vineri pentru că a prezentat o imagine cu Vladimir Putin în timpul unei relatări despre "John Jihadistul", o desincronizare în timp ce presa din întreaga lume alerga să relateze despre identificarea unui jihadist din gruparea Statul Islamic (SI), scrie portalul rus Sputnik, citat de Mediafax.

——-

Postul american de televiziune CNN a făcut o gafă joi, când a afişat pe ecran fotografia preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul ştirii în care se anunţa dezvăluirea identităţii teroristului SI cunoscut ca "John Jihadistul", informează Mediafax. 

Incidentul a avut loc în timpul unui jurnal de ştiri de joi seară, după ce identitatea teroristului grupării Stat Islamic a fost dezvăluită şi toate canalele principalele de televiziune încercau să transmită ştirea cât mai repede, scrie The Epoch Times.

Totuşi, o aparentă problemă tehnică a canalului american a dus la afişarea fotografiei lui Vladimir Putin în locul celei cu extremistul grupării teroriste.

 

Cine este ”John Jihadistul”

 "John Jihadistul" este un cetăţean britanic născut în Kuwait, Mohammed Emwazi, în vârstă de aproximativ 25 de ani, care locuia în vestul Londrei şi era cunsocut de serviciile de securitate britanice, potrivit BBC

Serviciile britanice au decis anterior să nu dea publicităţii identitatea acestuia, din motive operaţionale.

Emwazi a apărut prima dată într-o înregistrare video în august 2014, în care părea să îl ucidă pe jurnalistul american James Foley.

Ulterior, el a apărut în înregistrările video care au prezentat decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, a angajatului umanitar britanic David Haines, a taximetristului britanic Alan Henning şi a angajatului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut şi ca Peter.

În aceste înregistrări, militantul apărea îmbrăcat într-o robă, cu o mască neagră care îi acoperă toată faţa, cu excepţia ochilor şi a nasului. Vorbind cu un accent britanic, el critica puterile occidentale apoi punea un cuţit la gâtul ostaticilor, părând că începe să taie, înainte ca filmarea să se oprească. Ulterior, erau arătate cadavrele decapitate ale victimelor.

Luna trecută, militantul a apărut într-o înregistrare video cu ostaticii japonezi Haruna Yukawa şi Kenji Goto, cu puţin timp înainte de a fi ucişi.

Ostatici eliberaţi de gruparea extremistă Stat Islamic au afirmat că acesta era unul dintre cei trei jihadişti britanici care îi păzeau pe occidentalii răpiţi în Siria. Cei trei britanici au fost numiţi "John", "Paul" şi "Ringo" de ostatici şi erau cunoscuţi împreună ca "the Beatles".

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă