20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Manelistul Florin Salam, susținătorul înfocat al lui Piedone la Primăria Sectorului...

VIDEO: Manelistul Florin Salam, susținătorul înfocat al lui Piedone la Primăria Sectorului 4

Manelistul Florin Salam i-a dedicat „prietenului său drag” Cristian Popescu Piedone, niște versuri cântate „cu dragă inimă”. Într-un videoclip postat pe YouTube, Florin Salam a spus că Piedone nu îi e doar prieten, ci și „primarul lui”, precizând că locuiește în Sectorul 4 și că, prin melodia sa, va transmite un mesaj tuturor, „de la dl. Piedone tuturor oamenilor care ar trebui să cunoască sufletul dânsului” , așa cum îl cunoaște el.

„Tot ce am făcut, am făcut din suflet. Am vrut să văd mereu pe chipul vostru zâmbet”, este mesajul interpretat de manelist.

Melodia a fost încărcată pe YouTube joi. Tot în 28 aprilie, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Aceeaşi decizie a fost luată şi în primă instanţă, la Judecătoria Sectorului 4, magistraţii precizând că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti a partidului.

„Întrucât intimatul a candidat la funcţia de primar al sectorului 4 din municipiul Bucureşti, municipiu care nu face parte din niciun judeţ, neexistând o organizaţie judeţeană a partidului, instanţa reţine că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, cum de altfel este reglementat şi în Statutul Partidului Puterii Umaniste. Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti", au explicat magistraţii, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, instanța a decis, vineri, că primarul suspendat al Sectorului 4  poate candida pe funcția de consilier local, însă decizia nu este definitivă. 

Instanţa a validat candidatura lui Piedone şi a anulat hotărârea luată de Biroul Electoral de Circumscripţie Sector 4 din 27 aprilie, prin care i s-a respins candidatura la funcţia de consilier local. 

„Admite contestaţiile conexate formulate de petenţii Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) şi Popescu Cristian Victor Piedone. Anulează în parte hotărârea nr. 37/27.04.2016 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 sector 4, în sensul că validează candidatura lui Popescu Cristian-Victor Piedone pentru Consiliul Local al Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, propusă de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare la instanţa ierarhic superioară, cerere de apel care se depune la Tribunalul Bucureşti", se arată în decizia instanţei. 

Motivul invocat de Biroul Electoral Sector 4 în hotărârea dată pe 27 aprilie era faptul că, în cazul lui Piedone, au fost completate în acelaşi timp liste de susţinători pe lista Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), dar şi pentru candidatura sa ca independent la funcţia de primar al sectorului 4. 

Piedone este urmărit penal după tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat în noimebrie 2015 din funcţia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declanşate de tragedie, şi susţinea la aceea vreme că se retrage din viaţa politică.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă