14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Scandal la Ministerul Mediului. Șefa marilor rețele comerciale aruncă cu geanta...

VIDEO. Scandal la Ministerul Mediului. Șefa marilor rețele comerciale aruncă cu geanta într-un activist de mediu

O reuniune organizată la Ministerul Mediului, unde se dezbătea problema ambalajelor reciclabile, a prilejuit un incident penibil. Delia Nica, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, a aruncat cu geanta într-un activist de mediu. Delia Nica l-a numit pe acesta "dobitoc" și, în final, i-a cerut să-i dea geanta înapoi – ceea ce omul a și făcut.

Incidentul s-a produs miercuri și a fost relatat pe site-ul http://de-clic.ro. Ulterior, Delia Nica și-a anunțat demisia din funcția de director general al Asociației.

Victima Deliei Nica a fost Erwin Albu, prezent la reuniune în calitate de reprezentant al societății civile. El filma reuniunea, dar fără să fi avut acceptul marilor rețele comerciale pentru a realiza această înregistrare. Inițial, Delia Nica i-a cerut să oprească filmarea, dar Erwin Albu a refuzat. În acel moment, femeia s-a repezit spre el și l-a lovit cu poșeta.

Vineri, pe site-ul AMRCR a fost postat un comunicat semnat de președintele Asociației, Dan Șucu (Mobexpert), având următorul text:

"Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR – își exprimă regretul față de incidentul în care doamna Delia Nica a fost implicată și consideră că astfel de situații nu pot fi acceptabile. Colaborarea dintre AMRCR și doamna Nica a încetat, conducerea asociației luând act de demisia domniei sale, ca gest firesc de responsabilitate. Totodată, conducerea AMRCR, în numele membrilor săi, mulțumește doamnei Delia Nica pentru sprijinul și eforturile susținute pe care le-a oferit AMRCR și întregului sector al comerțului modern din România în decursul timpului, implicarea domniei sale în gestionarea unor provocări sensibile cu care s-a confruntat și continuă se se confrunte comerțul modern fiind recunoscută la justa ei valoare. Companiile de retail își reafirmă disponibilitatea pentru dialog și reasigură  autoritățile, societatea civilă și mass media că rămâne un partener solid și responsabil în toate activitățile și proiectele de interes comun".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă