12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Dezbatere aprigă în Marea Britanie: Ce soartă va avea motanul Larry,...

VIDEO+FOTO. Dezbatere aprigă în Marea Britanie: Ce soartă va avea motanul Larry, după plecarea lui Cameron?

Motanul Larry s-a mutat în Str. Downing la nr.10 în 2011, după ce a fost ales pentru abilităţile sale de a prinde rozătoare, scrie Daily Mail. David Cameron l-a primit cu drag spunând că va fi un membru valoros al echipei guvernamentale.

Larry este prima pisică locatară a acestei clădiri după 1997, când a fost „pensionat” Humphrey, la sosirea lui Tony Blair.

Astăzi, Larry este oficial „prinzătorul şef de şoareci” din str. Downing nr.10, iar pe site-ul guvernului britanic, se precizează că „Larry îşi petrece ziua întâmpinând oaspeţii, inspectând sistemul de securitate şi testând calitatea de a găzdui un somn bun a mobilei clasice. Între responsabilităţile sale zilnice mai intră stabilirea unei strategii pentru eliberarea casei de ocupaţia şoarecilor, dar aceasta este în stadiu de „planificare tactică”, spune Larry.

Citeşte şi Britanicii regretă plecarea lui Cameron: A fost cel mai bun prim-ministru din acest secol

Mult timp, Larry şi-a petrecut timpul singur în zonă, dar în ultima vreme are un prieten – Palmerston, pisicia oficială a Ministerului de Externe. Cei doi chiar discută uneori când tensiunea politică devine prea mare pentru feline.

„Larry este o legendă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Oliver.

Întrucât David Cameron a precizat că Larry trebuie să rămână în Downing Street, noua șefă a Guvernului, Theresa May, va avea de îngrijit o pisiciă.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă