12.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Peisaj apocaliptic în Norvegia: Peste 300 de reni au murit instananeu,...

VIDEO+FOTO. Peisaj apocaliptic în Norvegia: Peste 300 de reni au murit instananeu, după ce au fost loviți de fulger

Peste 300 de reni sălbatici au fost găsiți decedați după ce au fost loviți de un fulger într-un podiș din sudul Norvegiei, au informat autoritățile locale citate de agenția de presă DPA, preluat de Agerpres.

O furtună a lovit vineri platoul montan Hardangervidda, din regiunea Telemark, unde serviciul de gardieni a numărat până la 322 de reni morți, a declarat Knut Nylend, purtătorul de cuvânt al Norwegian Nature Inspectorate, pentru postul public NRK.

Nylen a atribuit unui fulger numărul "neobișnuit de mare" al renilor morți, precum și faptului că renii stau adesea în turmă, aproape unii de alții.

Podișul Hardangervidda, a cărui mare parte formează un parc național, este o destinație populară pentru activitățile desfășurate în aer liber, fiind, în același timp, sălaș pentru o populație estimată la 10.000 de reni sălbatici, potrivit centrului norvegian specializat pe monitorizarea și protecția renilor sălbatici Norwegian Wild Reindeer Centre, mai notează agenția DPA.

Foto: Norwegian Environment Agency 

Cele mai citite

Ambasadorul Rusiei, despre așa-zisa datorie de 4 miliarde de dolari. Dacă România dovedește că nu e adevărat, “vom da o dezmințire”

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, susține că Ambasada Rusiei ar putea da o dezmințire cu privire la ceea ce afirmase în chestiunea Tezaurului...

UE finanțează construirea unei fabrici de muniție în România, destinată înarmării țărilor NATO

Comisia Europeană va aloca circa 47 de milioane de euro pentru a se construi, în România, o fabrică de muniție ultramodernă, care va produce...

Premieră în România. Nicky Minaj, pentru prima dată pe o scenă în țara noastră

Organizatorii Festivalului Saga 2024 au dezvăluit că printre artiștii internaționali invitați se numără și Nicki Minaj, o figură de marcă în muzica rap. Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă