12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVioara care a răsunat pe Titanic, înainte de scufundarea acestuia, vândută la...

Vioara care a răsunat pe Titanic, înainte de scufundarea acestuia, vândută la licitaţie

Celebra vioară ale cărei acorduri s-au auzit în ultimele clipe ale tragediei de pe Titanic a fost găsită, identificată şi urmează să fie vândută la licitaţie, scrie digi24.ro.

Instrumentul i-a aparţinut şefului de orchestră de pe vasul de croazieră, care s-a scufundat în Atlanticul de Nord pe 15 aprilie 1912.

Vioara a fost găsită în urmă cu şapte ani, împreună cu o geantă din piele. A fost nevoie de o muncă asiduă de cercetare şi de câteva zeci de mii de lire dar, în final, experţii au stabilit că vioara i-a aparţinut cândva lui Wallace Hartley.

Citeşte şi TITANICUL va fi lansat la apă în 2016. Vezi cum va arăta în INTERIOR!

El era celebrul lider al formaţiei care, în timp ce Titanicul dispărea sub ape, a cântat melodia “Mai aproape, Doamne, de tine”.

Vioara a fost un cadou pe care Wallace l-a primit în 1910 de la logodnica sa, iar muzicianul nu s-a mai despărţit de ea până la moarte.

Potrivit cercetătorilor, Wallace şi-a legat de mijloc geanta de piele cu vioara înainte ca vaporul să se scufunde. Echipele de salvare au găsit vioara alături de trupul neînsufleţit şi au înapoiat-o logodnicei.

Citeşte şi FOTO: Faceţi cunoştinţă cu supravieţuitorii de pe TITANIC. Aceştia sunt oamenii care au văzut moartea cu ochii

Instrumentul din lemn de trandafir a ajuns în cele din urmă la un muzician din armata britanică a salvării, unde a şi fost găsită. Instrumentul care a supravieţuit tragediei din 15 aprilie 1912, va fi scos la licitaţie la sfârşitul acestei luni, la Belfast, locul în care a fost construit Titanicul. Preţul de pornire este de 180.000 de lire sterline.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă