10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAmple confruntări în estul Ucrainei. Lupte de tancuri în apropierea localităţii Popasnaia

Ample confruntări în estul Ucrainei. Lupte de tancuri în apropierea localităţii Popasnaia

 

Luptele din estul Ucrainei au căpătat în ultimele 48 de ore amploare fără precedent. După cum relatează portalul basarabean publika.md, citând martori oculari şi oficiali de la Kiev, separatiştii rusofoni au atacat cu tancuri poziţiile ucrainene din zona localităţii Popasnaia.

Noaptea trecută, separatiştii au lansat un puternic atac cu mortiere şi lansatoare de rachete asupra unor localităţi din regiunea Lugansk. Obuzele au fost îndreptate chiar asupra unor locuinţe civile. Kievul susţine chiar că militarii ruşi sunt implicaţi direct în schimbul de focuri.  

"Potrivit informaţiilor obţinute de serviciile noastre, în zona de conflict continuă redislocarea forţelor trimise de armata rusă. Militanţii sunt înlocuiţi în prima linie a frontului cu forţe ale armate ruse. Pentru trimiterea vehiculelor militare şi a armamentului, Rusia foloseşte punctele de frontieră care nu sunt controlate de partea ucraineană", susţine reprezentantul Consiliului pentru Securitate şi Apărare din Ucraina, Andrei Lîsenko.

Forţele ucrainene au contraatacat în oraşul Uglegorsk, în acest fel reuşind să elibereze din încercuire 70 de camarazi ai lor. Luptele din ultimele două zile au avut ca rezultat uciderea a 16 rebeli rusofili, alţi 49 fiind răniţi, anunţă armata ucraineană.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...
Ultima oră
Pe aceeași temă