17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialEfectele imprevizibile ale scandalului Wolksvagen în Marea Britanie. Posibila modificare a subvenţiilor...

Efectele imprevizibile ale scandalului Wolksvagen în Marea Britanie. Posibila modificare a subvenţiilor acordate pentru motoarele diesel, anunţă premierul David Cameron

Comerţul cu maşini diesel ar putea primi o lovitură dură în Marea Britanie, după scandalul Wolskwagen. Astfel, după cum consemnează Mediafax, care citează publicaţia The Sunday Telegraph, Londra ar putea să facă unele modificări în modul în care se acordă subvenţiile allocate celor care achiziţionează maşini cu motor diesel. Aceasta este o posibilitate invocată de premierul David Cameron în cadrul unui interviu acordat publicaţiei amintite. 

 

"Nu putem exclude posibilitatea reexaminării acordării subvenţiilor pentru motoare diesel", a precizat premierul Marii Britanii.

În anul 2001, premierul britanic de la acea vreme, Gordon Brown, a introdus taxe mai mici pentru vehiculele cu motoare diesel înmatriculate în Marea Britanie, sub argumentul că ar fi poluat mai puţin. Eliminarea acestor facilităţi ar putea avea un impact major asupra industriei auto.

Miercuri, Guvernul Franţei a anunţat că va cere grupului auto Volkswagen rambursarea subvenţiilor acordate pentru fabricarea de vehicule prezentate ca fiind conforme cu standardele de protecţie a mediului.

Volkswagen a anunţat săptămâna trecută că circa 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3. Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor.

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă