11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFiica lui Winston Churchill a murit la vârsta de 91 de ani

Fiica lui Winston Churchill a murit la vârsta de 91 de ani

Mary Soames, fiica fostului premier britanic Winston Churchill, a murit sâmbătă, la Londra, la vârsta de 91 de ani, a anunţat duminică familia, informează Mediafax.

Ea era cea mai tânără dintre cei cinci copii ai lui Winston şi Clementine Churchill şi singura care se mai afla în viaţă.

În al doilea Război Mondial, Mary Churchill s-a angajat în Auxiliary Territorial Service, aripa feminină a armatei britanice, servind la Londra, în Belgia şi în Germania în cadrul unor unităţi mixte însărcinate cu baterii antiaeriene.

Ea l-a însoţit pe tatăl ei în mai multe călătorii în străinătate, inclusiv la Conferinţa de la Potsdam, în avra lui 1945.

Căsătorită cu Christopher Soames, un fost politician conservator, decedat, cu care a avut cinci copii, ea a scris o biografie a mamei sale, Clementine, şi şi-a scris memoriile.

Odată cu apropierea ceremoniilor de marcare a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, premierul David Cameron i-a adus un omagiu, amintind că ea şi-a "servit ţara în al Doilea Război Mondial şi a fost martora unora dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă" britanică.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă