7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialForţele de securitate irakiene au reluat, luni, controlul asupra unui post de...

Forţele de securitate irakiene au reluat, luni, controlul asupra unui post de la frontiera cu Siria – ofiţeri

Armata irakiană a reluat, luni, fără luptă, controlul asupra postului de frontieră Al-Walid, ocupat duminică de către insurgenţi sunniţi, au anunţat ofiţeri, citaţi de AFP, potrivit Mediafax.

Insurgenţii s-au retras de la postul de frontieră, potrivit unui colonel de poliţie şi unui oficial al grănicerilor, permiţându-le astfel forţelor de securitate să reia controlul asupra acestuia.

Este vorba despre unul dintre cele trei posturi de frontieră dintre Irak şi Siria. Insurgenţii deţin controlul în continuare asupra postului de frontieră de la Al-Qaim, ocupat sâmbătă.

Al treilea post de frontieră, cel de la Rabia, a fost părăsit de forţele irakiene săptămâna trecută, în cursul unei ofensive a jihadiştilor în provincia Ninive (nord). Postul de frontieră de la Rabia este controlat în prezent de forţele de securitate kurde.

După debandada din rândul trupelor irakiene în primele zile ale ofensivei, forţele de securitate încearcă să reia controlul şi să-i înfrunte pe jihadişti, a căror campanie a fost catalogată drept o "ameninţare vitală" la adresa Irakului de către emisarul ONU în această ţară.

Jihadiştii din cadrul grupării SIIL (Statul Islamic în Irak şi Levant) vor să înfiinţeze un stat islamic în teritorii din Irak şi Siria.

Cele mai citite

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă