9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFost ministru britanic al Apărării: Este timpul că Marea Britanie să trimită...

Fost ministru britanic al Apărării: Este timpul că Marea Britanie să trimită armament în Ucraina

Fostul ministru al Apărării britanic, conservatorul Liam Fox, a afirmat, într-un editorial pentru The Sunday Telegraph, că Londra trebuie să trimită armament în Ucraina şi a avertizat că Occidentul trebuie să se "trezească" la realitatea unui "plan strategic clar" al Kremlinului de a domina Europa, de la țările baltice la cele balcanice, informează Hotnews.

Statele europene trebuie să prioritizeze securitatea națională mai mult decât bunăstarea socială și ajutorul extern și să ofere guvernului de la Kiev arme anti-tanc, drone de supraveghere și tehnologie codată.   

Fox susține că, deși sancțiunile impuse de Occident afectează economia Rusiei, Vladimir Putin pare indiferent la suferințele propriilor cetățeni.  

Puterile NATO trebuie în schimb să "ofere ucrainenilor capacitățile de care au nevoie pentru a se apăra în față superiorității militare ale separatiștilor pro-ruși și aliaților de la Kremlin".  

Secretarul de stat William Hague spune, însă, că Marea Britanie nu va trimite armament în Ucraina.  

"Țările care au intenția de a furniza armament Ucrainei trebuie să analizeze cu multă atenție o asttel de măsură", a atras atenția Hague, președintele Camerei Comunelor.  

Statele Unite și unele țări europene analizează posibilitatea trimiterii de armament în Ucraina. 

"Marea Britanie nu intenționează să trimită armament Ucrainei. Londra nu a avut în ultimii ani nicio abordare în sensul trimiterii de armament în zone de conflict. Trebuie găsită o soluție diplomatică pentru conflictul din estul Ucrainei", a explicat Hague, citat de BBC, potrivit Mediafax.  
  
 Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, afirmă la începutul lunii februarie că Marea Britanie nu trimite armament letal Ucrainei, precizând că această poziție ar putea suferi modificări.  
  
 Marea Britanie trimite echipamente militare neletale Ucrainei. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă