9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFurtună devastatoare pe costa de est a SUA. Washington şi New York...

Furtună devastatoare pe costa de est a SUA. Washington şi New York grav afectate. Cel puţin 19 persoane decedate

 

Coasta de est a SUA este supusă în aceste momente unui viscol cum zona aceasta nu a mai cunoscut de un secol încoace, transmite Mediafax, citând presa de peste Ocean.

 

Washington şi New York, două dintre cele mai importante oraşe de pe coasta de est a Statelor Unite, sunt paralizate de furtuna Jonas, poreclită "Snowzilla", considerată a fi cea mai gravă din ultimul secol. Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza viscolui, iar în 11 state a fost declarată starea de urgenţă, informează presa americană.

De asemenea, peste 10.000 de zboruri au fost anulate, iar 240.000 de locuinţe din Carolina de Nord şi New Jersey au rămas fără curent electric. Meteorologii au avertizat că situaţia se va îmbunătăţi abia la începutul săptămânii viitoare.

Treisprezece persoane au murit în accidente rutiere facilitate de vremea nefavorabilă în statele Arkansas, Carolina de Nord, Kentucky, Ohio, Tennessee şi Virginia. O persoană a decedat în Maryland, iar trei în oraşul New York, în timp ce înlăturau zăpada. Alte două persoane au murit de hipotermie în statul Virginia.

La Washington D.C., instituţiile federale au fost închise, iar sistemul de transport public şi-a suspendat activitatea. Pe străzi au mai avut acces doar utilajele de deszăpezire şi echipele de intervenţie. Oamenii au ieşit înarmaţi cu lopeţi pentru a ajuta autorităţile şi au curăţat zăpada de pe trotuare.

În New York, din cauza viscolului au fost închise mai multe drumuri, poduri şi tuneluri, iar circulaţia metrourilor şi trenurilor care merg la suprafaţă a fost oprită. Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, le-a cerut locuitorilor să stea în case.

 

Cele mai citite

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...
Ultima oră
Pe aceeași temă