11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Aproximativ 500 de persoane îndură vântul și frigul, pentru...

FOTO + VIDEO. Aproximativ 500 de persoane îndură vântul și frigul, pentru a vota la Ambasada și Consulatul Republicii Moldova din Bucureşti: Dodon ne îngroapă acolo. Singura noastră şansă, Maia Sandu şi unirea cu România

UPDATE 20.30: Peste 500 de persoane aşteaptă, duminică seara, la coadă, la Consulatul Republicii Moldova la Bucureşti, pentru a-şi exercita dreptul la vot, oficialii anunţând că mai au doar 480 de buletine. Votanţii care nu au mai putut să îşi exercite dreptul la ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, au mers la sediul Consulatului, aşa cum a recomandat şi ambasadorul moldovean. De altfel, acestora li s-a asigurat transportul de la ambasadă la consulat, potrivit Mediafax.

——–

Zeci de cetăţeni moldoveni stau la coadă în faţa Ambasadei Republicii Moldova de la Bucureşti, pentru a vota noul preşedinte. În ciuda frigului, oamenii sunt liniștiți, pentru că votarea se face cât de repede se poate, mai primesc și un ceai cald, care să-i ajute să îndure vremea nefavorabilă.

Numărul celor care vin la vot crește de la o oră la alta. Încă de la ora 10.00 a început să se formeze coadă la intrarea în Ambasadă. Majoritatea celor care aşteaptă să voteze sunt tineri, însă sunt şi persoane mai în vârstă și familii cu copii.

Până acum, sute de persoane şi-au exprimat deja opţiunea de vot și sosesc continuu grupuri de studenţi la Ambasada Republicii Moldova. Moldovenii care se află în România au la dispoziţie unsprezece secţii de vot amenajate în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Braşov, Bacău, Suceava şi Craiova.

La Bucureşti sunt organizate două secţii de vot – la sediul Ambasadei Republicii Moldova şi cel al Consulatului, în timp ce în restul oraşelor este amenajată câte o secţie.


CITEȘTE ȘI: Moldova își alege președintele. Va fi pro-rusul Dodon sau pro-europeana Maia Sandu? Peste un milion de moldoveni au votat. Mobilizare masivă în diaspora. Sandu: Dacă alegerile sunt corecte, noi vom câștiga | LIVE VIDEO + FOTO


Votanții au decis să se mobilizeze, fiind conștienți că în joc este vorba de viitorul lor și al copiilor lor. Astfel, ei au mărturisit jurnaliștilor News.ro, ceea ce i-a motivat să iasă din case, în ciuda vremii deloc prielnice.

„Acum votul nostru contează şi istoria face o schimbare”, a declarat o tânără, plecată din Republica Moldova în urmă cu cinci ani. Ea și-a deschis în România un salon, însă și-ar dori ca și familia ei, care locuiește în orașul Cahul, să aibă un trai mai bun.

La rândul său, un alt moldovean, Ion, a decis să lucreze în România de peste șase ani, la un laborator de tehnică dentară. „Nu am vrut niciodată să plec din Moldova, dar viaţa m-a împins spre România. Am încercat să fac ceva în Chşinău, dar totul se năruia. Corupţia şi interesele mi-au blocat viitorul şi mi-am lăsat mamă, tată, fraţi şi am venit la Bucureşti unde am aflat cum e să trăieşti normal. Vreau ca toţi moldovenii mei să vadă cum e cu mai bine şi vreau să mă întorc acasă”, a precizat el.

O parte dintre votanți și-au exprimat convingerea că nu vor vota cu Igor Dodon. „Dodon ne îngroapă acolo. Singura noastră şansă este Maia Sandu şi unirea cu România, care oricum e inevitabilă”, a afirmat o altă persoană.

 

 

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă