17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMarco Rinaldi, primarul din Ussita: "S-a prăbuşit totul, văd coloane de fum,...

Marco Rinaldi, primarul din Ussita: “S-a prăbuşit totul, văd coloane de fum, este un dezastru, un dezastru”. Primarul din Camerino, în care au căzut multe imobile, e mulțumit că a salvat viețile localnicilor

Marco Rinaldi, primarul din Ussita a declarat: “S-a prăbuşit totul, văd coloane de fum, este un dezastru, un dezastru. Dormeam în maşină, am văzut infernul”. Majoritatea locuitorilor din Ussita fusese evacuată cu o zi înainte pentru că din munții de lângă localitate cădeau stânci, pietre, semn că era activitate seismică. Au mai rămas doar cei care nu au vrut să-și părăsească locuințele. Victime nu au fost raportate.

Și din localitatea Camerino au fost evacuați localnici. Primarul din Camerino, Gianluca Pasqui, a spus că e mulțumit că sâmbătă s-a ocupat de evacuarea locuitorilor. "Sunt relativ liniştit, pentru că sper că eforturile făcute în aceste zile au fost suficiente pentru a salva vieţile oamenilor: centrul a fost evacuat, clădirile din cartierele cu cel mai mare risc au fost declarate nelocuibile”, a declarat primarul din Camerino. Duminică, în Camerino s-au prăbușit multe clădire. Nu sunt victime, cel puțin deocamdată.

Mauro Falcucci, primarul din Castelsantangelo, altă localitate puternic afectată de ultimele cutremure, inclusiv de cel de azi, a declarat presei italiene: "Este un dezastru! S-au prăbușit multe clădiri. S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii". Și din Castelsantangelo au fost evacuații cei care locuiau în casele vechi de sute de ani, afectate de cutremure. Nici aici nu s-au raportat victime.

Cele mai multe victime grav rănite au fost înregistrate, până acum, în Norcia, epicentrul cutremurului. De sub dărâmăturile  Catedralei Sf Benedict  din Norcia au fost scoși șase răniți.

 

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă