10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMarijuana în scop medical ar putea fi legalizată în Australia

Marijuana în scop medical ar putea fi legalizată în Australia

 

Australia pregăteşte modificarea legii drogurilor, în sensul ca marijuana să poată fi folosită în scopuri medicale ori ştiinţifice, anunţă portalul UPI.com, preluat de Agerpres.

 

Legea din 1967 va fi astfel modificată de Departamentul australian pentru sănătate. Dacă va fi votată de Parlament, noua formă a legii va permite cultivarea marijuanei sub strictă supraveghere şi folosirea ei numai în scopuri nobile. “Guvernul australian înțelege pe deplin suferința cetățenilor australieni diagnosticați cu diferite forme de tulburare mentală și vrem în acest fel să oferim acces la cele mai eficiente tratamente medicale disponibile astăzi la nivel internațional”, a transmis într-un comunicat ministrul australian al sănătății, Sussan Ley. Australienii care vor cultiva marijuana vor primi licenţe speciale. Reţetele medicale vor fi, la rândul lor, supervizate de autorităţi.

 

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă