12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul adjunct de externe al Rusiei: Semnarea acordului de asociere cu UE...

Ministrul adjunct de externe al Rusiei: Semnarea acordului de asociere cu UE va avea efecte negative în relația economică Moldova- Rusia

”Semnarea acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE va aduce inevitabil anumite modificări în relația fostei țări din blocul sovietic cu Rusia. De aceea, este vital să reducem riscurile în relațiile comerciale bilaterale cu Republica Moldova”, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigory Karasin, înainte vizitei pe care o va face la Chișinău și Tiraspol, anunță ITAR-TASS.

"Considerăm că această decizie a Moldovei are efecte pe termen lung", a subliniat diplomatul rus. "Fără îndoială, acest pas se va vedea și în relațiile noastre cu Republica Moldova, unul din partenerii apropiați și de importanți. Efectele se vor vedea în toate domeniile -. politic, economic, cultural și spiritual".

De aceea, Karasin susține că sarcina comună este de a reduce la maximum "potențialele efecte negative, în primul rând, în domeniul cooperării economice și comerciale bilaterale”.

Oficiali ruși și moldoveni se vor întâlni la Chișinău în perioada 10-11 iunie pentru a discuta modalitatea de neutralizare a posibilelor efecte negative ale semnării acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă