13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialO fregată franceză va efectua exerciții alături de nave militare românești. Surse:...

O fregată franceză va efectua exerciții alături de nave militare românești. Surse: Rusia va urmări cu atenție manevrele

Forțele Navale ale Rusiei vor urmări cu atenție o fregata franceză La Fayette, care va efectua exerciții alături de nave militare românești, în Marea Neagră, între 24 și 27 martie, potrivit unor surse diplomatice şi militare citate de presa rusă, informează Mediafax.

 Fregata franceză La Fayette F10 a traversat, vineri, Strâmtoarea Bosfor pentru a intra în Marea Neagră. Astfel, între 24 și 27 martie, nava va face o escală în portul Constanţa și va desfășura manevre comune cu Forţele Navale Române, informează site-ul Ambasadei Franţei din România.

În acest context, un oficial militar citat de agenția Sputnik a precizat: „Forţele navale ruse vor urmări cu atenţie deplasările fregatei La Fayette".

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugător al Forţelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exerciţiu militar coordonat de România şi desfăşurat în largul Portului Constanţa, a acuzat la jumătatea lunii februarie un oficial american. Incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter şi s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, a declarat căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa.

Circa 2.800 de militari din şapte state NATO – România, Bulgaria, Statele Unite, Grecia, Turcia, Canada şi Spania – precum şi din Ucraina au participat în perioada 1-10 februarie la exerciţiul naval „Scut Maritim 2017" ("Sea Shield 2017"), desfăşurat în Marea Neagră. În momentul începerii manevrelor navale, Rusia a transmis că urmăreşte cu atenţie şi va lua toate măsurile necesare ca reacţie la exerciţiul militar NATO „Scut Maritim 2017".

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă