15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialONU face apel la intensificarea ajutorului pentru ţările afectate de Ebola

ONU face apel la intensificarea ajutorului pentru ţările afectate de Ebola

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a cerut, miercuri, statelor ONU "să accelereze şi să extindă în mod semnificativ ajutorul financiar şi material" pentru ţările afectate de epidemia de Ebola, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Consiliul de Securitate a cerut înfiinţarea de noi laboratoare mobile şi spitale de campanie, suplimentarea personalului medical calificat, vaccinuri şi echipamente de protecţie. Consiliul le-a cerut statelor membre şi organizaţiilor competente să furnizeze mijloace logistice şi transporturi medical şi să faciliteze livrarea acestora în ţările cele mai afectate (Guineea, Liberia şi Sierra Leone).

Declaraţia reaminteşte că "răspândirea fără precedent a epidemiei de Ebola în Africa de Vest reprezintă o ameninţare pentru pace şi securitatea internaţională".

Consiliul subliniază "necesitatea ca toate statele membre să se pregătească" pentru a detecta, izola şi trata cazurile suspecte de infectare cu Ebola.

În plus, Consiliul a cerut misiunilor ONU în Africa de Vest să "colaboreze strâns şi urgent" în lupta împotriva Ebola urmând directivele Misiunii ONU însărcinate cu coordonarea răspunsului de urgenţă în faţa Ebola (UNMEER), cu sediul la Accra.

Consiliul îşi exprimă "profunda admiraţie" pentru munca depusă de personalul medical mobilizat în Africa de Vest.

 

Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă