5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPhenianul lansează noi rachete

Phenianul lansează noi rachete

 

Regimul nord-coreean continuă să sfideze comunitatea internaţională, după ce ieri a procedat la noi tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune, care au căzut în Marea Japoniei. Un responsabil al Statului Major Interarme al Coreii de Sud a precizat că sunt în curs analize pentru stabilirea tipului de rachete lansate.

Tensiunile militare şi climatul din peninsulă nu au încetat să se agraveze după cel de-al patrulea test nuclear nord-coreean de la începutul lunii ianuarie, urmat la 7 februarie de un tir de rachete considerat a fi fost un test ascuns de rachete balistice cu rază lungă de acţiune. Consiliul de Securitate a ripostat, la începutul acestei luni, cu o nouă serie de sancţiuni împotriva regimului cel mai izolat din lume.

Tensiunile au crescut în ultimele săptămâni o dată cu lansarea în Coreea de Sud a manevrelor militare anuale între forţele sud-coreene şi americane, când Kim Jong-un a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune, la 10 martie, şi după câteva zile a anunţat că ţara sa va testa rapid explozia unei ogive nucleare. Potrivit Centrului US-Korea al universităţii americane John Hopkins, care a studiat imaginile satelitare ale sitului Punggyie-ri unde Phenianul procedează la testele nucleare, regimul ar putea efectua testul în orice moment.

Tot ieri, la o reuniune cu consilierii săi, preşedinta Coreii de Sud, Park Geun-Hyde, a evocat „momente cruciale“ pentru peninsulă, iar Ministerul pentru Unificare sud-coreean a precizat că Seulul consideră iminent un al cincilea test nuclear al Phenianului. Pentru prima oară ţările ONU sunt solicitate să inspecteze sistematic încărcăturile suspecte provenind din ori având ca destinaţie Coreea de Nord.  

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă