16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPutin recunoaşte că Ianukovici a fugit din Ucraina cu ajutorul Rusiei

Putin recunoaşte că Ianukovici a fugit din Ucraina cu ajutorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut, vineri, că Moscova l-a ajutat pe fostul șef de stat ucrainean Viktor Ianukovici să fugă în Rusia, pe fondul protestelor violente de la începutul anului, relatează AFP, conform Mediafax.

"Nu vă ascund faptul că l-am ajutat pe Viktor Ianukovici să se refugieze în Crimeea. La acea vreme, Crimeea făcea parte din Ucraina", a declarat Putin, precizând că, după câteva zile, preşedintele ucrainean de la acea vreme a ajuns în Rusia.

"Dat fiind că evenimentele din Ucraina evoluau foarte rapid şi în mod tumultos, în acele condiţii, o revenire la Kiev nu ar fi fost recomandată", a precizat Putin, explicând că o revenire în capitala Ucrainei ar fi fost prea periculoasă.

"O spun clar: Ianukovici a cerut să fie adus în Rusia şi noi am făcut acest lucru", a spus Putin.

Viktor Ianukovici, preşedinte al Ucrainei din 2010 până în februarie 2014, a fugit de la Kiev în contextul intensificării violenţelor în Piaţa Maidan. El este acuzat în Ucraina de "masacrarea civililor" şi este vizat de un mandat de arestare. Imediat după plecarea din Ucraina, Ianukovici a anunţat că este în oraşul rus Rostov-pe-Don.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă