17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialQatarul vrea să investească în centralele nucleare din Bulgaria

Qatarul vrea să investească în centralele nucleare din Bulgaria

Guvernul de la Sofia a anunțat că Qatarul este interesat să investească în centrala nucleară de la Kozlodui, situată în nordul Bulgariei, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut după ce premierul Boiko Borisov s-a întâlnit cu şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, în cursul vizitei la Doha, informează site-ul Novinite.com.

Qatarul a exprimat interes pentru construirea Reactorului numărul 7 al centralei nucleare de la Kozlodui, potrivit Guvernului de la Sofia. 

Borisov a afirmat că Bulgaria a decis construirea unui nou reactor nuclear, de ultimă generaţie, la Kozlodui, pentru a asigura nevoile energetice ale Bulgariei printr-o soluţie acceptabilă din punctul de vedere al mediului înconjurător.

Guvernul de la Sofia caută un investitor strategic pentru modernizarea centralei atomoelectrice. Şeicul Al-Thani a exprimat interes pentru strategia energetică a Bulgariei.

Cele mai citite

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă