19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecial"Republica" autoproclamată de la Lugansk doreşte relaţii diplomatice cu Osetia de Sud

“Republica” autoproclamată de la Lugansk doreşte relaţii diplomatice cu Osetia de Sud

"Republica" autoproclamată de la Lugansk plănuieşte să stabilească relaţii diplomatice cu regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud, potrivit liderului separatist Valeri Bolotov, citat de RIA Novosti în pagina electronică și preluat de Mediafax.

"Suntem pe cale să demarăm negocieri cu Osetia de Sud în vederea stabilirii de relaţii diplomatice şi pentru a pune pe hârtie un pachet de documente", a declarat Bolotov joi, într-o conferinţă de presă la Lugansk.

El a subliniat că "republica" şi el personal sunt recunoscători "Parlamentului" Osetiei de Sud şi liderului regiunii separatiste Leonid Tibilov pentru recunoaşterea suveranităţii republicii autoproclamate, mai scrie Mediafax.

Separatişti proruşi au organizat la jumătatea lui mai, în regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, referendumuri, în urma cărora şi-au proclamat unilateral independenţa şi "republici populare".

Liderul Osetiei de Sud Leonid Tibilov a semnat la 18 iunie un decret "prezidenţial" privnd recunoaşterea independenţei "republicii" de la Lugansk.

Cele mai citite

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă