13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn imigrant irakian se destăinuie: Traficanţi sirieni au scufundat intenţionat o barcă...

Un imigrant irakian se destăinuie: Traficanţi sirieni au scufundat intenţionat o barcă cu imigranţi

Traficanţi sirieni au scufundat intenţionat, duminică, în apropierea costelor Greciei, o barcă cu imigranţi, povesteşte un supravieţuitor irakian, conform Mediafax.

Bărbatul a povestit cum traficanții sirieni au folosut un ciocan pentru a face o gaură în carenă, relatează BBC News Online.

Barca de lemn plecase din Turcia şi s-a scufundat la numai 300 de metri de insuliţa greacă Farmakonisi, a declarat pentru BBC un supravieţuitor.

Jay, un imigrant irakian, a povestit că mulţi oameni au rămas blocaţi în barcă în momentul scufundării şi, deşi a reuşit să salveze câteva persoane, se simte vinovat pentru că nu a putut ajuta mai multe.

“Am văzut copii murind, femei murind şi nu am putut face nimic”, a spus el.

Potrivit lui Jay, traficanţii sirieni de la bordul ambarcaţiunii au scufundat-o intenţionat, folosind un ciocan pentru a face o gaură în carenă.

El apreciază că sirienii au făcut acest lucru pentru a atrage atenţia armatei elene de pe insula Farmakonisi.

Imigranţii plătiseră câte 1.250-2.500 de euro de persoană pentru un loc în barca supraaglomerată.

Majoritatea sunt îngrijiţi acum în hoteluri din Leros, unde psihologii încearcă să îi ajute să treacă peste această traumă.

Jay speră să ajungă în Marea Britanie, pentru a se alătura familiei sale, care deja locuieşte acolo. Dar el nu vrea să fie tratat ca refugiat în Marea Britanie.

“Nu vreau nimic, nu vreau bani, vreau doar să fiu cu ei. Sunt bărbat, am mâini, pot munci”, a precizat el.

Cel puţin 35 de imigranţi au murit duminică în urma scufundării ambarcaţiunii, inclusiv 14 copii irakieni şi sirieni. Peste 90 de supravieţuitori au fost aduşi pe insula Leros, unii dintre ei fiind atât de traumatizaţi încât nici nu puteau vorbi.

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă