20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialZece miliarde de euro ar putea cheltui Germania pentru întreţinerea celor 800.000...

Zece miliarde de euro ar putea cheltui Germania pentru întreţinerea celor 800.000 de azilanţi aşteptaţi pe teritoriul său

Se vorbeşte despre cei 800.000 de emigranţi care ar putea cere azil în Germania, în acest an. Dar mai ales despre cei zece miliarde de euro pe care această ţară ar putea să îi cheltuiască pentru întreţinerea azilanţilor. Suma aceasta e de patru ori mai mare, în comparaţie cu ceea ce a cheltuit anul trecut Germania pentru azilanţi, arată AFP, citat de Mediafax.

Însă, în pofida celor 800.000 de refugiaţi pe care-i aşteaptă anul acesta cea mai mare economie europeană, cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că Berlinul tot va fi în măsură să echilibreze bugetul.

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a făcut acest calcul, în ediţia de sâmbătă, ţinând cont de cheltuielile revizuite cu cei 203.000 de solicitanţi de azil din 2014.

Îniante să anunţe numărul-record de azilanţi la care se aşteaptă anul acesta, Berlinul a pus deoparte un buget de 5,6 miliarde de euro, destinat găzduirii a aproximativ 450.000 de oameni, a precizat ziarul.

În contextul afluxului de imigranţi către Germania, cele zece miliarde de euro par "în concordanţă" cu cheltuielile estimate la toate nivelurile adminsitraţiei – federal, de land şi local – adaugă FAZ.

Berlinul a estimat cheltuielilor autorităţilor locale la 12.000-13.000 de euro cu fiecare refugiat, inclusiv cazarea, în timp ce procesarea solicitării de azil, hrana, îngrijirile medicale ar costa 143 de euro pe lună.

Altă jumătate de miliard de euro le va fi necesară autorităţilor regionale pentru a plăti locurile suplimentarre în şcoli, dar şi o sumă neprecizată pentru angajarea altor 2.000 de oameni la birourile federale pentru imigrare şi refugiaţi şi în vederea suplimentării efectivelor poliţiei.

Coaliţia lui Merkel urmează să se întâlnească duminică seara pentru a discuta despre cheltuielile la nivel de stat şi autorităţi locale, care urmează să fie stabilite până la 24 septembrie.

Însă, în pofida provocării financiare, Merkel a subliniat sâmbătă că vrea un buget echilibrat.

"Este o sarcină dificilă pentru noi, dar nu vrem să spunem «echilibrarea bugetului şi problema datoriei nu mai sunt importante»", a spus ea în discursul video săptămânal.

Merkel promitea luni că Guvernul federal va face mai mult pentru a ajuta autorităţile locale, dar nu a prezentat nicio cifră.

 

Cele mai citite

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...
Ultima oră
Pe aceeași temă