6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecial1.000 de combatanţi ISIS, ucişi de loviturile aeriene britanice

1.000 de combatanţi ISIS, ucişi de loviturile aeriene britanice

Aproximativ o mie de combatanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) au fost ucişi în lovituri aeriene britanice, efectuate începând din septembrie 2014 în Irak şi din decembrie anul trecut în Siria, potrivit cifrelor făcute publice de Ministerul Apărării al Marii Britanii, informează sâmbătă AFP, conform Agerpres. 

Potrivit acestor cifre, 974 de combatanţi ai SI au fost ucişi în Irak în lovituri aeriene ale Royal Air Force (RAF) în perioada septembrie 2014-martie 2016, în timp ce 22 au fost ucişi în Siria, în perioada decembrie 2015-martie 2016. 

În acest document, Ministerului britanic al Apărării subliniază că “nu a existat nicio victimă civilă în această perioadă” şi că aceste cifre sunt “estimări bazate doar pe analize post-lovituri aeriene”. 

Estimările anterioare făcute publice de Ministerul Apărării britanic, în septembrie 2015, vorbeau despre circa 330 de jihadişti ucişi în Irak. 

Marea Britanie face parte dintr-o coaliţie formată din peste 60 de ţări care luptă împotriva SI, Londra punând la dispoziţia coaliţiei opt avioane Tornado, şase avioane de luptă Typhoon şi drone Reaper, pentru misiuni în Irak şi Siria.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă