21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial1.400 de soldați ai SUA trimiși în Liberia pentru controlarea epidemiei de...

1.400 de soldați ai SUA trimiși în Liberia pentru controlarea epidemiei de Ebola

Aproximativ 1.400 de soldați ai SUA vor fi trimiși în Liberia în următoarele săptămâni pentru a ajuta la ţinerea sub control a epidemiei de Ebola în Africa de Vest, a anunţat Pentagonul.

Potrivit Mediafax, anunţul intervine în contextul în care primul caz al unui pacient infectat cu acest virus a fost diagnosticat pe teritoriul american, la revenirea dintr-o călătorie în Liberia.

Aproximativ 700 de soldaţi din cadrul diviziei 101 aeropurtate a armatei americane şi 700 de ingineri militari urmează să fie dislocaţi la Monrovia, capitala Liberiei, spre sfârşitul lunii octombrie, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Soldaţii se vor alătura celor aproximativ 200 de militari americani aflaţi deja la faţa locului, care fac parte dintr-un efectiv total de 3.000 persoane, pe care Washingtonul a prevăzut să le trimită pentru a ajuta la pregătirea personalului sanitar din teren şi a da în folosinţă spitale şi infrastructura corespunzătoare, pe fondul epidemiei de Ebola din Africa de Vest.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat în cursul lunii septembrie trimiterea a aproximativ 3.000 de soldaţi în Liberia pentru a oferi sprijin logistic personalului sanitar care luptă în fiecare zi împotriva epidemiei de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului, în 1976. Epidemia de febră hemoragică Ebola s-a soldat cu peste 3.000 de morţi dintre cele 6.500 de persoane infectate care se află în evidenţă medicală, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a precizat că armata SUA se află în Liberia pentru a sprijini alte agenţii civile americane care luptă împotriva Ebola. De asemenea, Pentagonul a dat asigurări că soldaţii nu vor avea contact direct cu pacienţii infectaţi cu virusul febrei hemoragice.

Autorităţile sanitare federale şi-au exprimat marţi convingerea că pot împiedica extinderea virusului Ebola pe teritoriul Statelor Unite.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă