15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial1 Mai violent in SUA

1 Mai violent in SUA

Doi polițiști au fost răniți și cel puțin șapte persoane au fost arestate duminică la Seattle, în nord-vestul Statelor Unite ale Americii, după ce un grup de demonstranți turbulenți au aruncat cu pietre, sticle și cocteiluri Molotov, au anunțat autoritățile, transmite luni Reuters citat de Agerpres.  Primarul Ed Murray a declarat că violențele au fost provocate de 'o altă mulțime' decât cea care participase anterior la un marș pașnic privind imigrația, fără însă a da detalii.

Protestatarii se adună la Seattle în fiecare an pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de locurile de muncă și de imigrație, însă duminică, demonstranți din mai multe orașe americane au folosit această ocazie pentru a manifesta împotriva violențelor poliției.

Departamentul de poliție din Seattle a anunțat, pe Twitter, că un membru al forțelor de ordine a suferit răni la cap după ce protestatarii au aruncat cu cocteiluri Molotov.

Cotidianul The Seattle Times a relatat că poliția a folosit grenade lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care arunca cu pietre și sticle într-un cartier din centrul orașului.

Anul trecut, un marș de 1 Mai la Seattle a degenerat în violențe când mulțimea a început să arunce cu sticle asupra polițiștilor, iar aceștia au răspuns cu spray-uri cu piper și grenade lacrimogene.

Șaisprezece persoane au fost arestate și trei polițiști au fost răniți în incidentele din 2015, care s-au produs după o zi de demonstrații pașnice pentru drepturile angajaților și ale imigranților, și împotriva tratamentului aplicat de poliție minorităților.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă