9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. 11 atentate teroriste, dejucate în Germania. Ministrul de Interne: Germania se...

UPDATE. 11 atentate teroriste, dejucate în Germania. Ministrul de Interne: Germania se află în vizorul terorismului internaţional. Situația este gravă

UPDATE 22 iulie, ora 23:00. Atac terorist la Munchen vineri, 22 iulie. Forțele de ordine sunt împrăștiate în tot orașul și caută mai mulți atacatori.Primul punct în care s-a tras a fost mall-ul Olympia. Sunt șase morți, conform bilanțului Poliției.

Citeşte şi VIDEO+FOTO. LIVE TEXT. Suspiciune de ATENTAT TERORIST la Munchen, cu șase morți. Poliția nu știe UNDE sunt atacatorii. Unul dintre ei s-ar fi împușcat în cap. Transportul în oraș, paralizat

——————–

Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a anunțat că, în ultima perioadă, au fost dejucate 11 atentate teroriste, dintre care zece pe teritoriul german, potrivit agenției DPA, citate de Agerpres.

Oficialul german a atras atenția că ţara sa trebuie să se aştepte la atacuri similare celui care a avut loc luni seara, într-un tren de pasageri din landul Bavaria, unde un refugiat a atacat călătorii folosind un topor şi un cuţit.

Citește și: VIDEO. Statul Islamic difuzează o înregistrare cu autorul atacului din Germania

„La fel ca alte câteva state din Uniunea Europeană şi ca întreaga UE, şi Germania se află în vizorul terorismului internaţional. De aceea, aşa cum spun de mult timp, situaţia este gravă”, a afirmat De Maiziere. 

El a adăugat că există indicii că autorul atacului din tren ar proveni mai degrabă din Pakistan decât din Afganistan, aşa cum s-a crezut iniţial. 

Cinci persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare foarte gravă, după ce tânărul le-a atacat, luni seara, cu un topor, într-un tren care circula în regiunea germană Bavaria. Atacatorul a fost ucis de poliție. Gestul său a fost revendicat, marți, de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citește și: Atacul terorist dintr-un tren din Germania. Noi detalii despre identitatea tânărului refugiat

Tot marți, SI a difuzat marţi o înregistrare video în care tânărul anunţa că avea să comită agresiunea şi în care proferează ameninţări la adresa ţărilor „necredincioase”, relatează AFP. În plus, într-o scrisoare adresată tatălui său, atacatorul scria: „În prezent, mă rog ca să mă pot răzbuna pe aceşti necredincioşi şi să ajung în Rai”.

Citește și: FOTO+VIDEO. Atacul cu toporul, într-un tren din Germania, REVENDICAT de gruparea Stat Islamic. Oficial german: Tânărul afgan pare să se fi radicalizat singur

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă