15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial112 oameni au murit în naufragiul unei nave cu migranți, în largul...

112 oameni au murit în naufragiul unei nave cu migranți, în largul coastelor Egiptului

Cel puțin 112 oameni au murit după naufragiul unei ambarcațiuni de pescuit care transporta sute de imigranți în largul Egiptului, informează DPA citată de Agerpres.

Nava a naufragiat miercuri. Ultimele 53 de trupuri neînsuflețite au fost descoperite vineri, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătății, Khaled Megahed.

“53 de cadavre au fost găsite vineri, ceea ce ridică numărul morților la 112 până acum”, a spus el, adăugând că cel mai probabil bilanțul va crește, pentru că operațiunile de căutare continuă.

Cadavrele găsite vineri sunt ale unor egipteni, dar și alte altor cetățeni arabi și africani, potrivit ediției online a cotidianului privat al-Masri al-Youm.

Ambarcațiunea s-a scufundat miercuri în Marea Mediterană, la 12 kilometri în largul orașului Rosetta, iar 163 de persoane au fost salvate.

Informațiile sunt contradictorii în privința numărului persoanelor care se aflau la bordul ambarcațiunii.

Ziarul finanțat de stat al-Ahram a scris despre circa 400 de persoane, în timp ce ziarul privat al-Shorouk a relatat că la bordul ambarcațiunii se aflau cel puțin 300 de persoane.

În ultimii ani, Egiptul s-a confruntat cu o creștere a numărului de imigranți care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajuns în Europa.

Tulburările regionale și rata mare a șomajului sunt considerate printre principalii factori care îi determină pe imigranți să se aventureze în astfel de călătorii riscante.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă