15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecial13 cetățeni nord-coreeni au dezertat. Cum a fost posibil

13 cetățeni nord-coreeni au dezertat. Cum a fost posibil

Treisprezece cetăţeni ai Coreei de Nord care lucrau într-un restaurant nord-coreean din străinătate, au dezertat. Ei au ajuns, joi, în statul sud-coreean, informează AFP, citat de Agerpres.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Unificare sud-coreean, Jeong Joon-Hee, care a refuzat să precizeze și țara în care se află restaurantul din care un bărbat și 12 femei au fugit.

Potrivit estimărilor guvernului sud-coreean, Phenianul câştigă în jur de 10 milioane de dolari în fiecare an din exploatarea a circa 130 de restaurante pe care le deţine în 12 ţări, majoritatea având personal nord-coreean. 

Luna trecută, anunţând o serie de sancţiuni unilaterale împotriva Coreii de Nord ca reacţie la al patrulea său test nuclear, în 6 ianuarie, Seulul le-a cerut sud-coreenilor din străinătate să evite să frecventeze acest tip de localuri, afirmând că sumele pe care acestea le încasează servesc la finanţarea programului nuclear nord-coreean. 

Au mai existat cazuri de dezertare individuală din aceste restaurante, însă este pentru prima dată când întregul personal dezertează în acelaşi timp, a adăugat Jeong. 

Cele mai citite

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă