10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial13 iranieni, condamnaţi pentru spionaj în favoarea englezilor și evreilor

13 iranieni, condamnaţi pentru spionaj în favoarea englezilor și evreilor

13 cetăţeni iranieni au fost condamnaţi la închisoare pentru acte de spionaj în favoarea Israelului şi Marii Britanii şi pentru furnizarea de informaţii redacţiei de limba persană a postului BBC, anunţă agenţia oficială IRNA, citată de AFP, informează Mediafax.

"După o vastă anchetă, primul acuzat a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Serviciului britanic de informaţii externe, MI6, dosarul fiind acum la Curtea de apel", a declarat Yadollah Movahed, procurorul din oraşul Kerman, situat în sudul Iranului.

"Al doilea condamnat a luat legătura cu ambasadele Israelului din Thailanda şi Turcia şi le-a furnizat informaţii. A fost condamnat la cinci ani de închisoare", a adăugat procurorul.

În plus, 11 persoane au fost condamnate la pedepse cuprinse între unul şi 11 ani de închisoare pentru "oferirea de informaţii unor companii media ostile, după comunicări cu redacţia de limba persană a BBC", a precizat Movahed. "Aceste pedepse nu sunt definitive", a subliniat procurorul.

Numeroşi iranieni urmăresc BBC în limba persană şi Voice of America, posturi care emit din străinătate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă