17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial13 mame din Salvador, infectate cu virusul Zika, au născut copii sănătoși

13 mame din Salvador, infectate cu virusul Zika, au născut copii sănătoși

13 mame din Salvador, infectate cu virusul Zika, au născut copii fără microcefalie, a anunțat ministrul Sănătății, citat de EFE, relatează Agerpres.

Potrivit titularei Ministerului Sănătăţii (Minsal), de la detectarea virusului în ţară, în noiembrie, au fost înregistrate 159 de cazuri de femei însărcinate care au fost testate pozitiv cu Zika. 

"Le vizităm pe toate acasă, toate au fost supuse unor controale ultrasonografice şi toate au fost controlate şi inspectate de (specialişti de la) Ministerul Sănătăţii", a declarat ea presei. 

Totuşi, Menjívar a ţinut să fie precaută, subliniind că virusul Zika a fost detectat în noiembrie iar la naşterile din august (2016) vor exista mai multe informaţii. 

Potrivit datelor Minsal, între decembrie 2015 şi ianuarie 2016 au fost contabilizate 7.138 cazuri suspecte de Zika. 

Autorităţile Minsal au recomandat recent "femeilor la vârstă fertilă" să evite să rămână însărcinate între 2016 şi 2017 ca urmare a legăturii Zika cu malformaţiile prezente la nou-născuţi.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă